Turer og trening

 

Oslo

Østmarksetra

Fra parkeringsplassen på Østmarksetra går vi til Sarabråten og videre til Hauktjernskløftene. Videre til Kroktjern og tilbake til Sarabråten og Østmarksetra. Fin tur for ganske spreke folk. Noen synes et lite stykke av turen er utfordrende. Her er det alternativ rute. Turen tar ca 2 til 3 timer inklusive spisepause ute. Ta med niste.
Onsdag  24. mars kl.11.00 til ca. kl.15.00.
Avlyst på grunn av retningslinjer fra myndighetene.
Oppmøte:  Parkeringsplassen på Østmarksetra
Ansvarlig:  Rune Grønn
Påmelding: HER innen mandag 22. mars

Langs Lysakerelven

Turen starter og slutter ved Ekraveien stasjon på Østeråsbanen (Harald Løvenskiolds vei). Vi går nedover langs Lysakerelva på Oslosiden, går over elva på brua ved Lysejordet, og går tilbake på Bærumssiden. Det er ca 6 km å gå, tidvis noe ulendt terreng. Det er flott å se elven som bukter seg nedover dalen både med fosser og badekulper. Vi stopper underveis og ser på noen kulturminner fra den tiden det var stor industrivirksomhet langs elva. Ta med matpakke.
Onsdag  UTSATT til 5. mai kl.11.00 til ca. kl.14.00.
Oppmøte:  Ekraveien stasjon på Østeråsbanen
Ansvarlig: Gunn Andersen og Egil Huseth
Påmelding: HER innen mandag 3. mai

 

 

Bilder fra tidligere turer

Foran Fridtjof Nansens hus Polhøgda etter informativ omvisning.

Tur til Arctanderbyen

Geologitur ved Semsvann i Asker.

Kulturell tur på Hovedøya i Oslo.

Rundt Sognsvann i Oslo.

Historisk tur med Acem Senior

Steinsetting Istrehågan i Sandefjord

Seniortur til Lundsholm

Fra torsdag til søndag i begynnelsen av september dro 12 spreke medlemmer av Acem Senior til Lundsholm. På programmet sto turer, meditasjon, yoga og kultur. Naturen er vennlig ved Lundsholm, og vi valgte å gå stier innover skogene. Alle var med. Noen hadde problemer med å gå videre når de fant tyttebær og sopp, men vi ordnet det slik at de fikk plukke på hjemturen. Det ble riktig mye tyttebær på noen. Litt steinsopp og kantarell fant vi også. Samt hyggelige samtaler med dem man tilfeldigvis gikk ved siden av.

Vi tok en kulturell utflukt til Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem. Guiden ga oss en god oppdatering av historien om nobelprisvinneren i litteratur. Deretter brukte vi god tid på å vandre rundt i hagen, spise Åkerøepler, besøke museet på låven og se på den frodige og autentisk eksotiske grønnsakhagen, der Tagetesblomster beskyttet grønnsakene mot skadedyr.

Mange ble med på yogaøvelser om morgen og ettermiddag med øvelser som passet aldersgruppen. Vi var passe mange slik at vi om kveldene kunne reflektere i fellesskap rundt meditasjonstemaer og det som falt oss inn. Deilig middag ble laget av Julia, stedets kokk og altmuligkvinne. Vi hadde med oss en meteorolog som ordnet været slik at det var opphold og noen ganger sol når vi var ute, og regn når vi var inne.