Turer og trening

Oslo 

Fuglesang
Hør og lær fuglesang i Skøyenparken og på sti til Oscarshall på Bygdøy. Løvsanger, munk, bokfink, rødstrupe, meiser og flere. Vi får repetert lydene flere ganger. Ta med mat og drikke. Noen av oss går tilbake samme vei.
Onsdag 15. mai kl.11.00 til ca. kl.14.00.
Oppmøte: Monolitten i Frognerparken.
Ansvarlig: Dag Spilde
Påmelding: HER innen mandag 13. mai

Ringerike
Krevende tur for spreke seniorer fra Steinsfjorden opp Mørkgånga til Gyrihaugen. Stigning på 600 meter med noen bratte partier der man må hale seg opp på wire.
Tilbud om skyss fra Oslo.
Onsdag 22. mai kl.14.00 til ca. kl.19.30.
Oppmøte: Parkeringsplass for Mørkgånga, avmerket på Google Maps, 6 km fra Sundvollen.
Ansvarlig: Dag Spilde
Påmelding: MØRKGÅNGA ER STENGT PGA FARE FOR STEINRAS. TUREN ER AVLYST.

Oslo
Geologitur til Bygdøy
Torsdag 13. juni
Oppmøte: Parkeringsplassen ved Hukodden kl 12.00
Ansvarlig: Fredrik Ruud
Påmelding: HER  innen mandag 10. juni

 

 

 

 

 

 

Lundsholm i Sverige

Lundsholm er Acem sitt retrettsted på en liten idyllisk halvøy i innsjøen Mangen i Värmland. Her inviterer vi til noen avslappende dager med turer i skogen og langs sjøen. Vi setter av tid til meditasjon og samtaler. Lundsholm byr på enkeltrom med bad og vegetarisk kosthold.  Vi forsøker å få til en kulturell utflukt et sted i Värmland.
Torsdag 5. september til søndag 8. september
Pris: kr 1650
Kursnummer: HAS 1960
Ansvarlig: Ellen og Peik Jenssen, Dag og Vera Spilde
Påmelding: HER innen søndag 1. september

 

Horten

Horten
Borrehaugene med Midgard Vikingsenter. Der ble det nylig oppdaget spor av enda et vikingskip i tillegg til kongsgårder. Honnørpris for guide på området, museet og i Gildehallen kr.70,-. Vi går tur på det store området. Mulig skyss fra Oslo.
Onsdag 24. april kl.11.30. Fra Oslo kl 10.15. Vi avslutter ca kl.14.00.
Oppmøte: Midgard Vikingsenter
Ansvarlig: Vera og Dag Spilde
Påmelding: HER innen mandag 22. april

 

Bilder fra tidligere turer

Foran Fridtjof Nansens hus Polhøgda etter informativ omvisning.

Geologitur ved Semsvann i Asker.

Kulturell tur på Hovedøya i Oslo.

Rundt Sognsvann i Oslo.

Historisk tur med Acem Senior

Steinsetting Istrehågan i Sandefjord

Seniortur til Lundsholm

Fra torsdag til søndag i begynnelsen av september dro 12 spreke medlemmer av Acem Senior til Lundsholm. På programmet sto turer, meditasjon, yoga og kultur. Naturen er vennlig ved Lundsholm, og vi valgte å gå stier innover skogene. Alle var med. Noen hadde problemer med å gå videre når de fant tyttebær og sopp, men vi ordnet det slik at de fikk plukke på hjemturen. Det ble riktig mye tyttebær på noen. Litt steinsopp og kantarell fant vi også. Samt hyggelige samtaler med dem man tilfeldigvis gikk ved siden av.

Vi tok en kulturell utflukt til Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem. Guiden ga oss en god oppdatering av historien om nobelprisvinneren i litteratur. Deretter brukte vi god tid på å vandre rundt i hagen, spise Åkerøepler, besøke museet på låven og se på den frodige og autentisk eksotiske grønnsakhagen, der Tagetesblomster beskyttet grønnsakene mot skadedyr.

Mange ble med på yogaøvelser om morgen og ettermiddag med øvelser som passet aldersgruppen. Vi var passe mange slik at vi om kveldene kunne reflektere i fellesskap rundt meditasjonstemaer og det som falt oss inn. Deilig middag ble laget av Julia, stedets kokk og altmuligkvinne. Vi hadde med oss en meteorolog som ordnet været slik at det var opphold og noen ganger sol når vi var ute, og regn når vi var inne.