Turer og trening

Lundsholm i Sverige

Lundsholm er Acem sitt retrettsted på en liten idyllisk halvøy i innsjøen Mangen i Värmland. Her inviterer vi til noen avslappende dager med turer i skogen og langs sjøen. En av dagene drar vi på en kulturell utflukt i nærheten. Vi setter av tid til meditasjon og samtaler. Lundsholm byr på enkeltrom med bad og vegetarisk kosthold. Vi bor i et nytt hus rett ved innsjøen.  Mer informasjon i epost.

Søndag 5. september fra kl.16  til onsdag 8. september etter frokost
Pris: kr 1650 med full kost og losji for medlemmer. Kr 2.000 for ikke-medlemmer.
Kursnummer: HAS2160
Ansvarlig: Ellen og Peik Jenssen, Dag og Vera Spilde
Påmelding: HER innen torsdag 2. september

Asker

Geologitur til Vardåsen

Fra Vardåsen i Asker får vi flott utsikt over indre Oslofjord. Vi får høre om stedets geologisk historie. Ta gjerne med niste.

Torsdag 16. september kl.11.00. Turen varer til ca kl.13.
Oppmøte: P-plass til Vardåsen skisenter.
Ansvarlig turleder: Fredrik Ruud
Påmelding: HER innen tirsdag 14. september

Oslo

Rustadsaga

Fra Skullerudstua er det turvei til en bygdeborg-ruin. Derfra går vi en runde i Østmarka og er innom to små severdigheter. Bl.a kløfta der hytta til Korpås Olsen var. Vi raster på Rustadsaga kafe ute eller inne og går tilbake til parkeringsplassen.
Onsdag  29. september kl.11.00. Varighet ca 3 timer.
Oppmøte:  Parkeringsplassen ved Skullerudstua. Det er 500 meter fra Skullerud T-bane og buss.
Ansvarlig:  Rune Grønn
Påmelding: HER innen mandag 27. september

Oslo

Fotoworkshop langs Akerselva

Langs Akerselva er det lett å finne motiver. Du kan benytte kamera av alle typer eller mobiltelefon.  Lederne vil gi teknisk hjelp med lukkertider og blenderåpninger eller annet teknisk. Vi diskuterer utsnitt og linjer. Etter turen deler vi bilder på nettet.
Onsdag  13. oktober kl.11.00. Varighet ca 2 timer.
Oppmøte:  Torget i Nydalen ved T-banestasjonen
Ansvarlig:  Kjell Wiulsrød og Dag Spilde
Påmelding: HER innen mandag 11. oktober

Bilder fra tidligere turer

Foran Fridtjof Nansens hus Polhøgda etter informativ omvisning.

Tur til Arctanderbyen

Geologitur ved Semsvann i Asker.

Kulturell tur på Hovedøya i Oslo.

Rundt Sognsvann i Oslo.

Historisk tur med Acem Senior

Steinsetting Istrehågan i Sandefjord

Seniortur til Lundsholm

Fra torsdag til søndag i begynnelsen av september dro 12 spreke medlemmer av Acem Senior til Lundsholm. På programmet sto turer, meditasjon, yoga og kultur. Naturen er vennlig ved Lundsholm, og vi valgte å gå stier innover skogene. Alle var med. Noen hadde problemer med å gå videre når de fant tyttebær og sopp, men vi ordnet det slik at de fikk plukke på hjemturen. Det ble riktig mye tyttebær på noen. Litt steinsopp og kantarell fant vi også. Samt hyggelige samtaler med dem man tilfeldigvis gikk ved siden av.

Vi tok en kulturell utflukt til Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem. Guiden ga oss en god oppdatering av historien om nobelprisvinneren i litteratur. Deretter brukte vi god tid på å vandre rundt i hagen, spise Åkerøepler, besøke museet på låven og se på den frodige og autentisk eksotiske grønnsakhagen, der Tagetesblomster beskyttet grønnsakene mot skadedyr.

Mange ble med på yogaøvelser om morgen og ettermiddag med øvelser som passet aldersgruppen. Vi var passe mange slik at vi om kveldene kunne reflektere i fellesskap rundt meditasjonstemaer og det som falt oss inn. Deilig middag ble laget av Julia, stedets kokk og altmuligkvinne. Vi hadde med oss en meteorolog som ordnet været slik at det var opphold og noen ganger sol når vi var ute, og regn når vi var inne.