Turer og trening

Oslo

Langs sjøsiden i Oslo

Turen går forbi Rådhuset, Akershus festning og videre inn mot Operaen og det nye Munchmuseet. Det er mye å se på veien. Lunsj på en av de mange kafeene.
Onsdag 16. oktober
Oppmøte: Vi møtes kl 11.00 utenfor Nationalteateret T-banestasjon
Ansvarlig: Ellen Rugstad Jenssen og Vera Spilde
Påmelding: HER innen mandag 14. oktober

 

Oslo
Festningens geologiVi ser på fossiler og fjellformasjoner, som forteller om Akershus festning sin geologiske historie .
Onsdag 11. september kl.11.30 til ca. kl.13.30.
Oppmøte: Rooseveltstatuen  under Skansen ved Rådhuskaien
Ansvarlig: Fredrik Ruud
Påmelding: HER innen mandag 9. september

Oslo

Tur til Fuglemyrhytta

Ta med mat og drikke.  Vakker utsikt i pent vær.
Onsdag 18. september
Oppmøte: Ta Frognerseterbanen til Vettakollen stasjon. Vi møtes der kl.11.00. Turen opp tar ca 1 time og 15 min. Varighet ca to timer.
Ansvarlig: Anne Friis-Baastad
Påmelding: HER innen mandag 16. september

 

Bilder fra tidligere turer

Foran Fridtjof Nansens hus Polhøgda etter informativ omvisning.

Geologitur ved Semsvann i Asker.

Kulturell tur på Hovedøya i Oslo.

Rundt Sognsvann i Oslo.

Historisk tur med Acem Senior

Steinsetting Istrehågan i Sandefjord

Seniortur til Lundsholm

Fra torsdag til søndag i begynnelsen av september dro 12 spreke medlemmer av Acem Senior til Lundsholm. På programmet sto turer, meditasjon, yoga og kultur. Naturen er vennlig ved Lundsholm, og vi valgte å gå stier innover skogene. Alle var med. Noen hadde problemer med å gå videre når de fant tyttebær og sopp, men vi ordnet det slik at de fikk plukke på hjemturen. Det ble riktig mye tyttebær på noen. Litt steinsopp og kantarell fant vi også. Samt hyggelige samtaler med dem man tilfeldigvis gikk ved siden av.

Vi tok en kulturell utflukt til Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem. Guiden ga oss en god oppdatering av historien om nobelprisvinneren i litteratur. Deretter brukte vi god tid på å vandre rundt i hagen, spise Åkerøepler, besøke museet på låven og se på den frodige og autentisk eksotiske grønnsakhagen, der Tagetesblomster beskyttet grønnsakene mot skadedyr.

Mange ble med på yogaøvelser om morgen og ettermiddag med øvelser som passet aldersgruppen. Vi var passe mange slik at vi om kveldene kunne reflektere i fellesskap rundt meditasjonstemaer og det som falt oss inn. Deilig middag ble laget av Julia, stedets kokk og altmuligkvinne. Vi hadde med oss en meteorolog som ordnet været slik at det var opphold og noen ganger sol når vi var ute, og regn når vi var inne.