Turer og trening

Oslo

Svartdalen langs Alnaelva

Turen går nedover langs Alnaelven til Bjørvika. Elven var i riktig gamle dager meget viktig for handel og industri. Vi spiser lunsj i Bjørvika.
Onsdag 25. mars
Oppmøte: Vi møtes på Brynseng T-banestasjon kl 11.00
Ansvarlig: Ellen Rugstad Jenssen og Vera Spilde
Påmelding: HER innen mandag 23. mars

Oslo/Bærum
Langs Lysakerelven
Turen starter nesten fra Ekraveien stasjon på Østeråsbanen. Forbi Grinimølle og videre nedover. Vi går tilbake igjen på den andre siden av elven. Det er flott å se elven som bukter seg nedover dalen både med fosser og badekulper. Enkelte meget ulendte partier. Lunsj på Røa etterpå.
Onsdag 22. april
Oppmøte: Ta Østeråsbanen til Ekraveien stasjon. Vi møtes der kl.11.00. Turen varer ca to timer.
Ansvarlig: Ellen Jenssen og Vera Spilde
Påmelding: HER innen mandag 20. april

Oslo
Festningens geologi

Vi ser på fossiler og fjellformasjoner, som forteller om Akershus festning sin geologiske historie .
Onsdag 13. mai kl.11.30 til ca. kl.13.30.
Oppmøte: Rooseveltstatuen  under Skansen ved Rådhuskaien
Ansvarlig: Fredrik Ruud
Påmelding: HER innen mandag 11. mai

 

 

Bilder fra tidligere turer

Foran Fridtjof Nansens hus Polhøgda etter informativ omvisning.

Geologitur ved Semsvann i Asker.

Kulturell tur på Hovedøya i Oslo.

Rundt Sognsvann i Oslo.

Historisk tur med Acem Senior

Steinsetting Istrehågan i Sandefjord

Seniortur til Lundsholm

Fra torsdag til søndag i begynnelsen av september dro 12 spreke medlemmer av Acem Senior til Lundsholm. På programmet sto turer, meditasjon, yoga og kultur. Naturen er vennlig ved Lundsholm, og vi valgte å gå stier innover skogene. Alle var med. Noen hadde problemer med å gå videre når de fant tyttebær og sopp, men vi ordnet det slik at de fikk plukke på hjemturen. Det ble riktig mye tyttebær på noen. Litt steinsopp og kantarell fant vi også. Samt hyggelige samtaler med dem man tilfeldigvis gikk ved siden av.

Vi tok en kulturell utflukt til Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem. Guiden ga oss en god oppdatering av historien om nobelprisvinneren i litteratur. Deretter brukte vi god tid på å vandre rundt i hagen, spise Åkerøepler, besøke museet på låven og se på den frodige og autentisk eksotiske grønnsakhagen, der Tagetesblomster beskyttet grønnsakene mot skadedyr.

Mange ble med på yogaøvelser om morgen og ettermiddag med øvelser som passet aldersgruppen. Vi var passe mange slik at vi om kveldene kunne reflektere i fellesskap rundt meditasjonstemaer og det som falt oss inn. Deilig middag ble laget av Julia, stedets kokk og altmuligkvinne. Vi hadde med oss en meteorolog som ordnet været slik at det var opphold og noen ganger sol når vi var ute, og regn når vi var inne.