Turer og trening

Asker

Geologitur til Vardåsen

Fra Vardåsen i Asker får vi flott utsikt over indre Oslofjord. Vi får høre om stedets geologisk historie. Ta gjerne med niste.

Utsatt til våren
Oppmøte: P-plass til Vardåsen skisenter.
Ansvarlig turleder: Fredrik Ruud

Oslo

Rustadsaga

Fra Skullerudstua er det turvei til en bygdeborg-ruin. Derfra går vi en runde i Østmarka og er innom to små severdigheter. Bl.a kløfta der hytta til Korpås Olsen var. Vi raster på Rustadsaga kafe ute eller inne og går tilbake til parkeringsplassen.
Onsdag  29. september kl.11.00. Varighet ca 3 timer.
Oppmøte:  Parkeringsplassen ved Skullerudstua. Det er 500 meter fra Skullerud T-bane og buss.
Ansvarlig:  Rune Grønn
Påmelding: HER innen mandag 27. september

Lundsholm i Sverige

Lundsholm er Acem sitt retrettsted på en liten idyllisk halvøy i innsjøen Mangen i Värmland. Her inviterer vi til noen avslappende dager med turer i skogen og langs sjøen. En av dagene drar vi på en kulturell utflukt i nærheten. Vi setter av tid til meditasjon og samtaler. Lundsholm byr på enkeltrom med bad og vegetarisk kosthold. Vi bor i et nytt hus rett ved innsjøen.  Mer informasjon i epost.

Søndag 5. september fra kl.16  til onsdag 8. september etter frokost
Pris: kr 1650 med full kost og losji for medlemmer. Kr 2.000 for ikke-medlemmer.
Kursnummer: HAS2160
Ansvarlig: Ellen og Peik Jenssen, Dag og Vera Spilde
Påmelding: HER innen torsdag 2. september

Bilder fra tidligere turer

 

 

Historisk tur med Acem Senior

Steinsetting Istrehågan i Sandefjord 2016

Geologitur ved Semsvann i Asker 2017

Noen dager på Veidarvon ved Gålå 2017

Langs Akerselva 2018

Foran Fridtjof Nansens hus Polhøgda etter informativ omvisning 2019

Kulturell tur på Hovedøya i Oslo 2019

Tur til Arctanderbyen 2020

Rundt Sognsvann i Oslo 2019

Fuglesang på Bygdøy 2020

Geologi på Akershus festning 2020

Rundt Bogstadvannet 2020

Fuglesang på Hovedøya 2021

Geologitur til Bygdøy med Fredrik Ruud 2021

Høsttur i Østmarka med Rune Grønn 2021

Kulturell utflukt til Arvika fra Lundsholm høsten 2021

Seniortur til Lundsholm 2019

Fra torsdag til søndag i begynnelsen av september dro 12 spreke medlemmer av Acem Senior til Lundsholm. På programmet sto turer, meditasjon, yoga og kultur. Naturen er vennlig ved Lundsholm, og vi valgte å gå stier innover skogene. Alle var med. Noen hadde problemer med å gå videre når de fant tyttebær og sopp, men vi ordnet det slik at de fikk plukke på hjemturen. Det ble riktig mye tyttebær på noen. Litt steinsopp og kantarell fant vi også. Samt hyggelige samtaler med dem man tilfeldigvis gikk ved siden av.

Vi tok en kulturell utflukt til Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem. Guiden ga oss en god oppdatering av historien om nobelprisvinneren i litteratur. Deretter brukte vi god tid på å vandre rundt i hagen, spise Åkerøepler, besøke museet på låven og se på den frodige og autentisk eksotiske grønnsakhagen, der Tagetesblomster beskyttet grønnsakene mot skadedyr.

Mange ble med på yogaøvelser om morgen og ettermiddag med øvelser som passet aldersgruppen. Vi var passe mange slik at vi om kveldene kunne reflektere i fellesskap rundt meditasjonstemaer og det som falt oss inn. Deilig middag ble laget av Julia, stedets kokk og altmuligkvinne. Vi hadde med oss en meteorolog som ordnet været slik at det var opphold og noen ganger sol når vi var ute, og regn når vi var inne.