Turer og trening

 

Oslo

Bogstadvannet rundt

Turen går på stier rundt vannet.  Det kan være noen våte partier. Godt fottøy er en fordel. Turen  er ca 13 km og er middels vanskelig ut i fra turistforeningens anbefaling.  Ta med matpakke for en rast underveis. Mulighet for kafe på Bogstad etterpå.  Ta Østerås banen, linje 2 til Røa T-banestasjon . Buss linje 41 fra Røa (holdeplass i Vækerøveien) til Bogstad badeplass.
Torsdag  15. oktober kl.11.00 til ca. kl.14.30.
Oppmøte:  Badeplassen ved Bogstad.
Ansvarlig:  Randi Jacobsen og Arne Heimdal
Påmelding: HER innen tirsdag 13. oktober

Brattlikollen-Ryen varde

Vi går 5 snarveier og trapper mot byen. Da får vi med oss Arctanderbyen og noen gamle bygg i Ekeberg-skråningen, før vi går til Bjørvika via Sørenga.  Lunsj kan inntas på kafe i Bjørvika.
Torsdag  5. november kl.11.00 til ca. kl.13.00. Turen ta ca 1,5 timer.
Oppmøte:  Brattlikollen T-banestasjon
Ansvarlig: Rune Grønn
Påmelding: HER innen tirsdag 3. november

Oslo
Festningens geologi

Vi ser på fossiler og fjellformasjoner, som forteller om Akershus festning sin geologiske historie .
Torsdag 27. august kl.11.30 til ca. kl.13.30.
Oppmøte: Rooseveltstatuen  under Skansen ved Rådhuskaien
Ansvarlig: Fredrik Ruud
Påmelding: HER innen mandag 24. august

Brattlikollen-Ekeberg

Turen går på stier over Brannfjell til Skulpturparken på Ekeberg. Mange interesssante skulpturer. Mulighet for kafe der eller ta med matpakke. Da må man spise ute. Mulighet for å gå sti ned til Gamlebyen eller ta trikken fra Skulpturparken.
Onsdag  7. oktober kl.11.00 til ca. kl.13.00.
Oppmøte:  Brattlikollen T-banestasjon
Ansvarlig: Harald Kåre Håland og Rune Grønn
Påmelding: HER innen mandag 5. oktober

Lundsholm i Sverige – UTGÅR

Turen til Lundsholm i Värmland utgår på grunn av reiserestriksjoner knyttet itl Covid-19.

Bilder fra tidligere turer

Foran Fridtjof Nansens hus Polhøgda etter informativ omvisning.

Geologitur ved Semsvann i Asker.

Kulturell tur på Hovedøya i Oslo.

Rundt Sognsvann i Oslo.

Historisk tur med Acem Senior

Steinsetting Istrehågan i Sandefjord

Seniortur til Lundsholm

Fra torsdag til søndag i begynnelsen av september dro 12 spreke medlemmer av Acem Senior til Lundsholm. På programmet sto turer, meditasjon, yoga og kultur. Naturen er vennlig ved Lundsholm, og vi valgte å gå stier innover skogene. Alle var med. Noen hadde problemer med å gå videre når de fant tyttebær og sopp, men vi ordnet det slik at de fikk plukke på hjemturen. Det ble riktig mye tyttebær på noen. Litt steinsopp og kantarell fant vi også. Samt hyggelige samtaler med dem man tilfeldigvis gikk ved siden av.

Vi tok en kulturell utflukt til Mårbacka, Selma Lagerlöfs hjem. Guiden ga oss en god oppdatering av historien om nobelprisvinneren i litteratur. Deretter brukte vi god tid på å vandre rundt i hagen, spise Åkerøepler, besøke museet på låven og se på den frodige og autentisk eksotiske grønnsakhagen, der Tagetesblomster beskyttet grønnsakene mot skadedyr.

Mange ble med på yogaøvelser om morgen og ettermiddag med øvelser som passet aldersgruppen. Vi var passe mange slik at vi om kveldene kunne reflektere i fellesskap rundt meditasjonstemaer og det som falt oss inn. Deilig middag ble laget av Julia, stedets kokk og altmuligkvinne. Vi hadde med oss en meteorolog som ordnet været slik at det var opphold og noen ganger sol når vi var ute, og regn når vi var inne.